Hallo daar!

Mijn naam is Ambre Hamelink.

Ik ben mama van 3 fantastische kindjes en een gepassioneerde vroedvrouw sinds 2009. Maar eerlijk, stiekem eigenlijk al sinds ik heel klein was. Na mijn studies aan de Hogeschool Antwerpen & mijn Masteropleiding aan de Universiteit van Antwerpen deed ik ervaring op in het AZ Jan Palfijn Ziekenhuis te Gent. Daar leerde ik de technische knepen van het vak en groeide ik verder.

In 2016 mocht ik mijn 2e kindje verwelkomen die opnieuw via een-op-een begeleiding ter wereld kwam. Dit maakte voor mij een wereld van verschil en wakkerde mijn honger verder aan om de stap te zetten richting zelfstandige vroedvrouw bij vroedvrouwenpraktijk De Bron. Op die manier was ik er van overtuigd meer te kunnen betekenen voor de vrouwen en hun gezinnen die ik zou begeleiden.

Bij De Bron verdiepte ik me verder in de kracht van de natuur en de diversiteit rond geboorte. Opnieuw werd ik getriggerd om mezelf verder uit te dagen en een nieuwe weg in te slaan. Een eigen praktijk waar women centered en watchful attendance centraal staan.

Tenslotte heb ik een ruime en gevarieerde ervaring in het begeleiden van borstvoeding, tandem- en langdurig voeden tot de natuurlijke speenleeftijd.

Vanuit deze passie, overtuiging en opgebouwde expertise hoop ik jullie te mogen ontmoeten en jullie compagnon de route te mogen zijn in dit intense avontuur.

Waarmee kunnen wij helpen?

Cyclus & Fertility Awareness

Elke vrouw is uniek, en dat geldt ook voor haar cyclus. We zorgen ervoor dat jij in staat bent om de signalen van jou lichaam te herkennen en zo terug de controle te nemen over je algemene gezondheid en vruchtbaarheid.

Zwangerschapswens

Wanneer je klaar bent om je gezin uit te breiden, staan wij klaar met persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Zowel mentaal als fysiek bekijken we wat jij en je geboorte-partner nodig hebben in de voorbereiding naar een zwangerschap.

Zwangerschapsopvolging

De zwangerschap is een tijd van grote veranderingen. Met regelmatige controles en persoonlijke aandacht zorgen we samen voor het welzijn van jezelf en jouw kindje.

Geboorte-ervaring

Jouw geboorteplan is een persoonlijke keuze. Of je nu droomt van een thuisbevalling of kiest voor een geboortebegeleiding met je eigen vroedvrouw in het ziekenhuis, wij staan aan je zijde. Met professionele ondersteuning zorgen we samen voor een veilige en positieve geboorte-ervaring.

Voorbereiding

De voorbereiding op de komst van je kindje is essentieel. Met praktische workshops en één-op-één sessies zorgen we dat je klaar bent voor de geboorte en de eerste weken met je baby. Van ademhalingstechnieken tot borstvoedingsadvies, wij zijn er om je te ondersteunen.

Begeleiding na Geboorte

De eerste weken na de geboorte zijn zowel magisch als uitdagend. Met nazorg op maat helpen wij jou bij het herstel, de borstvoeding en de aanpassing aan je nieuwe rol. We luisteren, adviseren en controleren het fysieke en mentale welzijn van moeder en baby tijdens deze intense periode.

Ouderschap

Ouderschap is een reis zonder eindbestemming. Met advies, ondersteuning en de mogelijkheid tot het aansluiten bij oudergroepen bieden we een stevige basis waarop je kunt bouwen.

Zwangerschapsverlies

Een ongeboren baby verliezen is een heel ingrijpende gebeurtenis. Wij vinden het als vroedvrouw uitermate belangrijke om ook tijdens deze periode van intens verdriet aan jullie zijde te staan en een antwoord te bieden op de vragen waarmee jullie geconfronteerd worden.

Wil je graag eens kennismaken of een afspraak inplannen?

Neem gerust even contact met me op!

Onze Visie

Bij vroedvrouwenteam Leienest willen we elke vrouw, haar geboorte-partner én gezin de mogelijkheid bieden om ondersteund te worden in hun transformatie vanaf een zwangerschapswens tot de 1e 1000 dagen.

Dit doen we in de vorm van een unieke, op maat en inclusieve begeleiding, in de meest veilige context. We kiezen heel bewust voor een women centered begeleiding. Wij zijn jouw compagnon, tijdens een watchful attendance. Dit zijn de hoekstenen van onze begeleiding waar we heel veel waarde aan hechten.

Women Centered

ELKE VROUW IS UNIEK. ONZE AANPAK OOK.

Watchful Attendance

ELK GEBOORTEPROCES IS UNIEK. WIJ ZIJN ER VOOR JULLIE, OP DE VOOR- OF ACHTERGROND, VOLGENS JULLIE WENSEN EN NODEN OP HET MOMENT.

Samen kijken en zoeken we wat nodig is om jullie ten volle te ondersteunen. Op die manier kunnen we de meest warme, veilige en zachte start bieden. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit ontzettend bepalend is voor moeder, geboorte-partner, kind & gezin. Dit zowel op korte als lange termijn.

Elke vrouw is anders. Geen enkele vrouw baart op dezelfde manier. Elke baring, elk geboorteproces is uniek. Daarom is het onze taak om ervoor te zorgen dat elke ondersteuning op maat & uniek is. De transformatie die je doormaakt is voor de rest van je leven, als vrouw, geboorte-partner, kind en je gezin. De indrukken die daar ervaren worden, hebben een levenslange betekenis/effect. Deze worden als het ware gedrukt in de identiteit van jou als mens.

Je neemt het mee en geeft het door aan de volgende generatie. Als we één generatie al kunnen ondersteunen, brengt dit een meerwaarde voor de komende twee generaties en kunnen we de volgende eeuw inspireren. En dàt is waar wij als vroedvrouwenteam bij Leienest elke dag opnieuw vol vertrouwen aan werken.

Geboortepartners

We zijn trots op onze samenwerking met onze geboortepartners. We delen dezelfde visie en zetten ons graag samen in voor jullie geluk.

Laat een berichtje na

0472 47 17 94

vroedvrouw@leienest.be

Dendermondesteenweg 357 - 9070 Destelbergen

Toekomststraat 57 - 9800 Deinze